Zwitserland, horloges, de Matterhorn, Wallis, bergen, meren, zo mooi

Zwitserland, horloges, de Matterhorn, Wallis, bergen, meren, zo mooi

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/6

De natuur ontroert ons als we die onaangeraakt laten. Reisland Zwitserland staat voor spectaculaire bergen, woeste kloven, mystieke bossen en zuivere berglucht. En heel veel ruimte. Onze natuur is in staat ons energie te geven. Dat willen we zo houden, voor alle generaties na ons.

Duurzaam reizen betekent niet noodzakelijk dat je het met minder moet stellen. Duurzaam reizen staat voor meer bewustzijn, genieten, diepgang. Vakantieland Zwitserland volgt daarom een duurzaamheidsstrategie die typisch is voor Zwitserland: Swisstainable.

Swisstainable staat voor de tijdsgeest – en voor maximale ontspanning in de natuur:

- Van dichtbij genieten van de ongerepte natuur
- De lokale cultuur authentiek beleven
- Regionaal consumeren
- Langer blijven en grondiger leren kennen

Wallis
Trek eropuit met een gids om de heilzame alpenplanten en -kruiden te ontdekken. Verdiep je in het thema klimaatverandering op een educatief gletsjerpad of een fascinerende tocht over de Aletschgletsjer. E-bike omhoog naar de Mattmarksee en ontdek hoe daar schone energie uit waterkracht opgewekt wordt. Neem de kinderen mee op een wandeling langs oeroude irrigatiekanalen. Of reis op duurzame wijze met de Mont Blanc Express door een ongerept berglandschap. Ook puur natuur: de Dents du Midi-trail.

Verwoudstedenmeer - Luzern
Stad en land gaan in de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer hand in hand, ook in culinair opzicht. Op de biotoer? Bezoek de biologische stadsboerderij of geniet van tongstrelende gerechten in het eerste vegan restaurant van Luzern. Een aanrader in de bergen is het met een Michelinster bekroonde kruidenhotel op de Rigi. Zin in kaas? Loop de kaastrail langs de alpenkaasboerderijen rond Engelberg. Of vaar over het meer met het eerste klimaatneutrale schip van Zwitserland, met lokaal lekkers aan boord.

Bern
Omarm het nieuwe en behoud het goede. Dat is wat de regio Bern doet. Kom in contact met tal van lokale tradities en ambachten en geniet van je vakantie met respect voor de natuur. Ga eens logeren in een ecocapsule op zonne-energie, wandel over een loopbrug tussen de boomtoppen, bezoek een kaasboer op de alp en laat je inwijden in de geheimen van het alpenhoornmaken. Geniet tot slot van al dat schone en heldere water in meren en rivieren: zwemmend, suppend of kajakkend.

Graubunden
Wanneer je in Graubünden op de trein stapt, ben je direct duurzaam bezig. De Rhätische Bahn haalt zijn energie voor 100% uit waterkracht en voert je door een overweldigend natuurdecor naar authentieke bergdorpen, beschermde natuurgebieden en langs spectaculaire gletsjers. Loop of fiets naar een van de gletsjers om je bewust te worden van de klimaatverandering. Leer de alpiene planten- en dierenwereld kennen in het Nationaal Park of het nieuwe berenreservaat. Boek je trip klimaatneutraal, in Graubünden.

Vaud
Ontdek de kazen met AOP-keurmerk Gruyère en Etivaz, in het regionale natuurpark Gruyère/Pays d’Enhaut of bij een demonstratie kaasmaken op de alp, uiteraard met proeverij. Of logeer bij een van de bioboeren in de streek. Wijnbouw is een ander highlight van de regio: fiets of wandel door de wijngaarden van het werelderfgoed Lavaux aan het Meer van Genève of bekijk ze vanuit de trein van de Golden Pass Line. Wandelen, maar dan anders: met een gids de natuur in onder een nachtelijke hemel.

Ticino
De bergen en dalen van Ticino bieden talloze duurzame vakantiemogelijkheden. Doe een 5-daagse trekking langs alpenmeren, overnacht in authentieke berghutten die zelf hun stroom opwekken, logeer in een ecohotel waar gekookt wordt met biologische streekproducten of volg een natuurcursus. Agrotoerisme is heel populair en geeft je de kans mee te helpen bij het werk op de boerderij. Nog actiever? Leer suppen op het Lago Maggiore of verken Ticino met een deelfiets.