Toscane

Toscane

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/4

Toscane grenst in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Lazio en in het westen aan de Tyrreense Zee. Tot Toscane behoort ook een eilandenarchipel bestaande uit zeven eilanden in de Tyrreense Zee: Elba (de bekendste van de zeven), Gorgona, Pianosa, Giannutri, Giglio, Montecristo en Capraia.

Het noordelijk deel van Toscane omvat de provincies Massa, Lucca, Pistoia en Prato. Het landschap varieert hier van bescheiden bergtoppen en bebossing tot groene heuvels vol olijfbomen en cipressen. Het oosten van Toscane bestaat uit de provincies Florence en Arezzo, hier ligt onder meer de Chianti streek. Hier worden de beroemde Chianti wijnen en olijfolie geproduceerd. Het heuvellandschap is kleurrijk en bestaat uit uitgestrekte wijn- en olijfgaarden. Door de streek heen vind je veel historische kastelen en kloosters: stop zeker even bij één van de vele wijnboeren.

Het zuiden van Toscane is erg populair onder de Toscaanse inwoners zelf. Van de meest fotogenieke glooiende heuvels (de Val d’Orcia!) tot agrarisch gebieden en van natuurlijke thermaal baden tot adembenemende baaien aan zee: de natuur is hier prachtig ongerept. De belangrijkste provincie in het zuiden is Siena, waar geschiedenis, kunst en cultuur samenkomen. Livorno en Pisa zijn de provincies van west Toscane. Dit is het kustgebied met rots- en kiezelstranden, maar meer naar het binnenland ook zonnebloemen, wijngaarden en graanvelden. Vanaf de kust kun je naar de Toscaanse eilandenarchipel varen.

Wij hebben niet alleen de mooiste steden en highlights van Toscane voor je uitgezocht. Toscane heeft een groot aantal prachtige historische steden met ontelbare kunstschatten, leuke winkeltjes en cultureel erfgoed. De bekende steden van Toscane behoren tot de mooiste van heel Italië, zo niet Europa. Het klopt dat we Pisa hier niet noemen: beroemd om zijn scheve toren, maar daarom érg toeristisch en verder lang niet zo mooi als veel andere steden in Toscane.
Maar wij onderzochten ook voor U de bijzondere kleinste plekjes, enkele Borghi, de marmergroeve van Marmara, en tal van andere plaatsen waar je kan genieten van pracht en praal van deze mooie streek