Slovenië, land van bergen, grotten, paarden en wandelen

Slovenië, land van bergen, grotten, paarden en wandelen

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Het in Midden-Europa gelegen Slovenië is een nog relatief onbekende vakantiebestemming voor de Nederlandtaligen. Het grenst aan Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Vaak wordt het alleen gebruikt als tussenstop voor de reis naar Kroatië en dat is jammer.

Slovenië heeft namelijk een prachtig landschap, een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Het is een land van kleine sprookjesachtige dorpjes die ongerept in de groene heuvels liggen, prachtige kastelen die boven spiegelgladde meren uittornen, ruige kloven met bruisende rivieren en mooie kleine ommuurde kustplaatsjes.

Van de korte kust in het zuiden tot de Alpen in het noorden heeft het een mooi gevarieerd landschap. Wie graag actief is kan in Slovenië zeker zijn hart ophalen. Er zijn rivieren om in te vissen, op te kanoën en raften. De bossen en heuvels zijn uitgestrekt, zodat je er ook heerlijk kunt wandelen. Meerdaagse wandeltochten door het groene landschap horen tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende mtb-routes en downhillparcours te vinden en in de wintermaanden kent Slovenië ook verschillende wintersportmogelijkheden. De nationale sport van het land is de biatlon. Een combinatie van langlaufen en schieten. Bijkomend voordeel is dat het land nog niet door de grote drommen toeristen is ontdekt en op veel stukken nog ongerept lijkt.

Slovenië is een aangename verrassing.