Puy de Dôme / Auvergne

Puy de Dôme / Auvergne

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Als er iets is dat hand in hand gaat met de Auvergne in Frankrijk dan is het wel zuurstof. In de winter op wintersport of in de zomer wandelen langs de hete vulkanen, waar je ook voor kiest; overal adem je de zuivere berglucht. Tussen meren, bossen en bergen ontpopt zich hier een unieke vorm van biodiversiteit. Maar ook voor echte avonturiers heeft de Auvergne unieke bezienswaardigheden, zoals streetart, een boeddhistisch klooster of een orthodoxe hermitage. En niet te vergeten de kastelen, forten, bergen en kloven. Kom hier meer te weten over het toerisme, de bezienswaardigheden en activiteiten die deze prachtige streek in Frankrijk biedt.

Het bijna 400.000 hectare grote regionale vulkanenpark van de Auvergne, met uitgestrekte berggebieden, bossen, weilanden, veengebieden en meren, toont een gebalanceerde biodiversiteit. Een enorm gebied waar je naar hartenlust kan wandelen en activiteiten kan beleven voor jong en oud.

De Auvergne wordt gezien als een groot natuurgebied met gevarieerde en verbazingwekkende landschappen, waarvan sommige de bijzonderheid hebben dat ze oude vulkanische massieven zijn. Het water stroomt hier in overvloed, de flora en fauna zijn opmerkelijk en de inwoners van de Auvergne zijn zich bewust geworden van de rijkdom die ze moesten doorgeven.

Geen bezoek aan de Auvergne kan eindigen zonder een kaasplank gegeten te hebben! Onder de vijf BOB’s (beschermde oorsprongsbenaming), zul je worden verleid door de lichte notensmaak van Saint-Nectaire, de rustieke smaak van de blauwe Auvergne-kaas en de zoetheid van Cantal. Proef de culinaire specialiteiten met kaas als hoofdingrediënt: aligot, aardappelpuree met knoflook, crème fraiche, tomme, kaassoep, boerenbrood en uien.