Picardie / Oisne

Picardie / Oisne

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Picardië bezit een belangrijk agrarisch en groen alsook een rijk religieus erfgoed. Hiervan getuigen de beroemde gotische kathedralen van Amiens en Beauvais, de abdijen van Chaalis en Ourscamp of de versterkte kerk van Thiérache.

Behalve deze bezienswaardigheden zijn er nog vele andere schatten, zoals de stad van Kunst en Geschiedenis Laon, het middeleeuwse plaatsje Coucy-le-Château-Auffrique, de kastelen van Chantilly, Compiègne en Pierrefonds, of het zeer charmante stadje Senlis. Wat natuur betreft heeft Picardië een breed aanbod van landschappen te bieden: bossen, coulisselandschappen en graanvlakten, maar ook de drijvende groentetuinen van Amiens, en ook krijtkliffen en zandstranden aan de kust. De beroemde baai van de Somme, beschermd als "Opmerkelijke Locatie van Frankrijk" (Grand Site de France), maakt deel uit van de zeer selecte club van mooiste baaien ter wereld. Dit is een vogelparadijs waar u vele verschillende soorten vogels kunt spotten, en een indrukwekkende kolonie zeehonden bewonderen.

De streek heeft nog veel meer monumenten en andere toeristische locaties te bieden die u ontdekken kunt tijdens een weekendje, of een vakantie. Hier kunt u genieten van zowel land als zee!