Oostenrijk, sportliefhebbers en romantici's keuze

Oostenrijk, sportliefhebbers en romantici's keuze

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

Vier het leven in Oostenrijk

Actief buiten zijn, tot rust komen in de natuur, culinaire innovaties ontdekken en cultuuravonturen beleven.

Kom tot rust in Oostenrijk: ontspannen met al je zintuigen...

In de natuur kom je snel tot rust en kun je de dagelijkse beslommeringen makkelijker loslaten. Bossen, weiden, meren en berglandschappen hebben een magische uitwerking op onze gemoedstoestand. En laat je dat soort landschappen nou toevallig in Oostenrijk in overvloed kunnen vinden.

Bijna half Oostenrijk bestaat uit loof- en naaldbossen. Steiermark, Karinthië en Salzburgerland zijn de groenste deelstaten van Oostenrijk. Zelfs Wenen – niet voor niks de Groenste stad van de Wereld – bestaat voor 20% uit bos.
In de meest bosrijke en groene deelstaat vind je de wildromantische Gesäuse, heuvelachtige landschappen tot en met wijngaarden in het zuiden.

Overal ter wereld vind je plekken waar je makkelijker geïnspireerd raakt dan op sommige andere. En één ding is zeker: Oostenrijk zit barstenvol met zo’n plekken. Wolfgang Amadeus Mozart bijvoorbeeld vond zijn inspiratie in de romantische oude stadskern van Salzburg, en in de koffiehuizen van Wenen. Schilder Gustav Klimt liet zich inspireren door de betoverende lichtschakeringen aan de Attersee. En Sigmund Freud, de ‘ontdekkingsreiziger van de ziel’, maakte zijn geest vrij tijdens lange wandelingen in de Alpen. Zo deed hij de baanbrekende ontdekkingen die hem wereldberoemd maakten. Ook schrijfster Elfriede Jelinek liet zich inspireren door haar eigen omgeving, en kreeg er de Nobelprijs Literatuur voor.

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en tegelijk ook een deelstaat. De wereldstad aan de Donau fascineert de bezoeker met de prachtige imperiale gebouwen, wereldberoemde culturele schatten en uitgestrekte natuurgebieden.

Glooiende almen, idyllisch gelegen meertjes en de betoverende stad Salzburg met zijn culturele erfgoed zijn slechts enkele highlights in het SalzburgerLand. Maar in de winter tovert het landschap om tot indrukwekkende skigebieden met talloze wintersportmogelijkheden.

Karinthie is de zonnigste deelstaat van Oostenrijk biedt optimaal wandelplezier en meer dan 200 zwemmeren met water van drinkwaterkwaliteit.

Het milde klimaat, het steppelandschap van Seewinkel, de lieflijke wijngaarden, de dorpen met oude hofjes, dat is de charme van het Burgenland.

De kleinste en meest westelijke deelstaat van Oostenrijk ligt tussen de Bodensee en de Arlberg. Vorarlberg staat bekend om zijn veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen en de bijzondere mix tussen oude en moderne architectuur.

Machtige bergtoppen, wilde kloven en authentieke landschappen van de Tirolse natuurparken en het nationale park Hohe Tauern nodigen je uit het `hart van de Alpen` te ontdekken.