Noord-Limburg - kastelen & wandelen

Noord-Limburg - kastelen & wandelen

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Limburg ligt in het hart van Europa. Het grenst aan Nederland en de Belgische provincies Luik, Antwerpen en Vlaams-Brabant. In het oosten vormt de rivier de Maas de natuurlijke grens met Nederlands-Limburg.Limburg heeft een oppervlakte van 242.231 ha.

Dit is te vergelijken met ongeveer 480.000 voetbalvelden. Er wonen zo’n 870.880 mensen in de provincie. Limburg telt 42 gemeenten: van middelgrote steden zoals Hasselt en Genk tot kleine dorpjes. Eentje daarvan is Herstappe: de kleinste gemeente van België met slechts 88 inwoners.

Dat in Limburg veel mensen wonen die afkomstig zijn uit andere landen van Europa, Afrika en Azië, merk je aan de multiculturele keuken. Vooral in de mijnstreek kun je genieten van de lekkerste pasta, pizza, kebab, shoarma of de Griekse specialiteiten. Limburg telt ook heel veel streekgerechten en streekproducten. De Limburgse vlaai is wellicht het bekendste. Daarnaast zijn er ook nog champignons uit de mergelgroeven, appel- en perensiroop uit Haspengouw, forel uit de Voerstreek, Maaslandse knapkoek, boekweitpannenkoeken uit de Kempen én ... Hasseltse speculaas!

Wil je ook wel eens weten wie, lang voor ons, in Limburg woonde? Vraag jij je af wie Ambiorix was en wat Julius Caesar in Limburg verloren had?

De geschiedenis van Limburg is helemaal anders dan die van de rest van Vlaanderen. Limburg was steeds een buitenbeentje dat een aparte historische ontwikkeling kende.