Montenegro en de Zuid-Dalmatische eilanden

Montenegro en de Zuid-Dalmatische eilanden

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Het kleine en bergachtige land Montenegro steekt uit boven de Adriatische Zee en biedt zowel culturele bezienswaardigheden als de meest prachtige natuur. De vele cultuurhistorische gebouwen, musea, kloosters en tempels zijn een 'must see'. Vooral de oude havenstad Kotor die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het Cetinje stadmuseum en het dorpje Njegusi zijn de moeite waard, net als een heerlijke, lange wandeling door één van de vier nationale parken. Ook de liefhebbers van een strandvakantie zitten goed tijdens een vakantie in Montenegro. Het land heeft een kustlijn van bijna 100 kilometer.

De Zuid-Dalmatische eilanden worden gekenmerkt door hun lange geschiedenis, de ongerepte natuur, olijfbomen, visvangst, stranden en baaien aan de schitterende zee.
Je kan van dit alles genieten tijdens een verblijf in een van de afgelegen authentieke stenen cottages of de aan het strand gelegen appartementen.

Korcula, het eiland van de schitterende baaien en grotten, en de in Mediterrane stijl gebouwde paleizen, is bekend als de geboorteplaats van Marco Polo, de bekende ontdekkingsreiziger en heeft een lange scheepvaarttraditie. Het oude stadscentrum heeft een vesting en is omringd door stadsmuren. Korcula is een waar juweel voor liefhebbers van een actieve en sportieve vakantie.

Op het eiland Mljet ligt een van de mooiste nationale parken van Kroatië, bekend om zijn meren. Op het eilandje in het grote meer staat een Benedictijner klooster dat met bootjes te bereiken is. Het eiland is een attractie voor speleologen vanwege de vele grotten en groeven, de bekendste is de Odyssee grot, die je vanuit zee binnen kunt gaan.

Omringd door de zee, kleine eilandjes en riffen zijn de Zuid-Dalmatische eilanden een ideale plaats voor een heerlijk rustige vakantie.

Wist je dat?

...De stad Korcula een natuurlijk airconditioning systeem heeft doordat de straten op zo'n manier gebouwd zijn dat er zelfs gedurende de heetste dagen een frisse wind door de stad circuleert?