Marokko, Avontuurlijk overwinteren.

Marokko, Avontuurlijk overwinteren.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/6

Wist je dat Marokko ook een mooiste kustlijn kent? Je kunt hier een paar dagen relaxen aan het strand, bij Taghazout en Agadir bijvoorbeeld. SUrfparadise aan de Atlantische Oceaan ! De stranden zijn niet zo wit en het water is niet zo kraakhelder als in Thailand, maar je kunt zeker een paar dagen goed ontspannen aan het strand.

Maar waarom zo ver als je dichtbij in een totaal andere cultuur kan terechtkomen. Hop de ferry op in Zuid Spanje, en binnen het uur ontscheep je in Tanger of Ceuta.

Daarnaast is Marokko een veelzijdig land, waarbij je natuur, cultuur en steden goed met elkaar kan combineren. En verken het Atlasgebergte om de natuur te ontdekken.

De prijzen in Marokko zijn niet te vergelijken met de prijzen in Zuidoost-Azië, maar duur is het zeker niet. Als je streetfood haalt ergens op de hoek van de straat of als je in een restaurant gaat eten, dan valt dat best mee.

Vaak hoor je dat Marokko als onveilig wordt gezien. Maar niets is minder waar. Maar ga niet te dicht bij de grens van Algerije. De Marokkanen zijn ontzettend vrolijk en heel gastvrij. Behalve de verkopers, die moet je erbij nemen... en als je echt geinteresseerd bent..dan moet je zeker de nationale sport van het afdingen meespelen. Ze wachten erop.

Nog een fijn voordeel: het land is goed te doen met een auto. Zo kan je zelf bepalen waar je heengaat en wanneer je wilt vertrekken. Houd er wel rekening mee dat je misschien ook door gebergtes moet rijden en dat kan lastig zijn. En daar hebben ze geen verlichting, dus zorg dat je altijd voor het donker bij de volgende bestemming bent.

Niet te missen in Marokko: lekker eten. De locals weten wel hoe ze moeten koken en dat doen ze dan ook als de beste. Wat dacht je van gezonde couscous, kruidige soepen of een traditionele tajine? En daarin zijn nog tientallen variaties te bedenken. Smikkelen maar!

Marokko is MOOI. Denk aan duizenden palmbomen, kleien huisjes, enorme zandvlaktes, prachtige oases, ruige bergen, diepe valleien en kronkelende rivieren. Echt fan-tas-tisch. Tijdens een roadtrip kijk je je ogen uit! Alleen al voor de architectuur zou je naar Marokko moeten gaan, want dat is werkelijk prachtig. Niet alleen de schitterende Riads zijn een waar feestje om te zien, ook de moskeeën, de paleizen en de tuinen mogen er zéker wezen. Niet voor niets wordt Marrakech ook wel het sprookje uit 1001 nacht genoemd. De labyrint van smalle straatjes, alle prachtig gedetailleerde gebouwen en de souks zorgen dat het net als een sprookje aanvoelt.

Slapen in de woestijn moet op je bucketlist staan. In Marokko kan het! Overnacht in een bedoeïenkamp, kruip in een tent en aanschouw ’s avonds de prachtige sterrenhemel. De locals maken muziek op trommels, eten doe je gezamenlijk in een kleurrijke tent én overdag struinen kamelen om je heen.