Les Plus Beaux Villages de France - midden-Frankrijk - de mooiste oude dorpen

Les Plus Beaux Villages de France - midden-Frankrijk - de mooiste oude dorpen

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Bezoek de mooiste dorpen van Frankrijk !

Laat je meeslepen door de harmonie, de architectuur, het prachtige erfgoed en de natuur door het bezoeken van één van de 156 mooiste dorpen van Frankrijk.

Onder 'Les plus beaux villages de France' vallen momenteel 156 prachtige dorpen verspreid over 14 regio's en 69 departementen.

Het zijn stuk voor stuk dorpen met een eeuwenoude geschiedenis. Vestingdorpen, dorpjes hooggelegen in de bergen en op het platteland, dorpen met enorme tuinen en kleine vissersdorpen.Overal is de typische Franse cultuur terug te vinden en zijn de inwoners trots op hun prachtige erfgoed. Kleinschalige hotels, chambres d'hôtes, culinaire restaurants en verkopers met lokale producten hebben zich in de verschillende plaatsjes gevestigd met als belangrijk uitgangspunt dat de sfeer behouden blijft.

Criteria
Op de website van 'Les plus beaux villages de France' staat een overzicht van alle dorpen in Frankrijk die zich één van de mooiste Franse dorpen mogen noemen. Het label hanteert een aantal belangrijke criteria waaraan een dorp moet voldoen. Zo mag een dorp niet meer dan 2000 inwoners hebben en moeten ten minste twee beschermde bezienswaardigheden of monumenten zich in het dorp bevinden.