Istrië

Istrië

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Istrië heeft zijn wonderen neergelegd in de tuin van de Middellandse Zee, aan de voet van de Alpen. De blauwe Adriatische Zee spoelt langs de kusten en de steden als parels langs de kust: Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar, Rovinj, Pula, Rabac - de steden die van Istrië een beroemde bestemming hebben gemaakt.

Maar er is ook een ander Istrië, een verborgen Istrië, waarvan de schatten ook het ontdekken waard zijn - het binnenland hart van Istrië, groen Istrië, een land tussen droom en werkelijkheid, een land van schoonheid en vrede van geschiedenis en schone, ongerepte natuur. De steden en de mensen heten u welkom en laten u delen in hun geest en de lang vervlogen tijden. Welkom in het land van geschiedenis, schoonheid en vitaliteit!

Het leven langs de kusten van Istrië is altijd nauw verbonden geweest met de zee. Zeevarenden vonden beschutting in de omarming van de baaien, vissers respecteerden hun hele leven zulke mysterieuze grote open ruimtes, reizigers ontdekten nieuwe liefdes in de havens. En over één ding zullen ze het allemaal eens zijn: de schoonheid van het Istrische landschap heeft menig reiziger betoverd om hem te overtuigen om te blijven en een nieuwe start te maken...

Vaar met ons mee langs de azuurblauwe kust van Istrië, vertrek met de zonnestralen vanuit het oosten langzaam naar het westen, onderdompelend in pittoreske mediterrane motieven - baaien en stranden, kleine boten die vredig drijven, wachtend in de schoonheid van eenzaamheid.

Istrië biedt voor elk wat wils en het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan een voortreffelijk gastronomisch aanbod, spannende buitenactiviteiten of cultuur, iedereen zal iets voor zichzelf vinden. Het prachtige kustgedeelte van Istrië met tal van stranden en het ongerepte binnenland met een rijke geschiedenis zijn een van de redenen waarom Istrië uw ideale bestemming is om te ontsnappen aan het dagelijkse leven met veel mogelijkheden voor een ontspannen vakantie.

Bestemmingen in Istrië laten elke bezoeker buiten adem. Verken talloze locaties vol cultuurhistorische, natuurlijke en andere bezienswaardigheden die onvergetelijke herinneringen aan uw verblijf in Istrië zullen creëren.

Umag, Novigrad, Buje en Brtonigla vormen de toegangspoort tot het magische land Istrië. U kunt genieten van zo'n 50 km aan prachtige stranden. In het achterland, staande op de Karstterrassen, zie en ruik je de zee.

De dromerige natuur, bijna mythische landschappen en prachtige middeleeuwse steden van centraal Istrië zullen het oer en diepe, ware genot in je wakker maken! Centraal Istrië is een van de zeldzame mediterrane regio's die is versierd met de kwaliteit van ongerepte natuurlijke landschappen en een rijk erfgoed. Talloze baaien en heuvels verbinden en verdelen vele magische nederzettingen, waardoor een bijna onwerkelijk landschap ontstaat.

Waar de groene heuvels de zee ontmoeten, waar natuur en erfgoed één worden, vind je Labin en Rabac - een paradijs voor kunstenaars. De oude middeleeuwse stad Labin staat vol met kunstateliers, waar je kunt voelen wat het betekent om in het centrum van de kunst zelf te staan. Hier kun je kunstwerken niet alleen bekijken, maar beleven, beleven.

Welkom in de 3000 jaar geschiedenis! De geschiedenis van Pula-Pola begint met de mythe van de Argonauten en de zoektocht naar het Gulden Vlies. Het was het huis van de Histrianen, de Romeinen en de Venetianen. Ooit de Centraal-Oostenrijkse haven, is het tegenwoordig het grootste culturele en economische centrum van Istrië. Verschillende lagen van de geschiedenis speelden een rol bij het ontstaan ​​van deze unieke stad waarin Romeinse tempels de barokke paleizen trotseren, vroegchristelijke kerken oog in oog staan ​​met Oostenrijkse villa's en de overblijfselen van middeleeuwse muren worden doorgesneden door antieke stadspoorten.

Aan de prachtige westkust van Istrië, net onder het Lim-kanaal ligt de meest romantische plek in de Middellandse Zee! De stad Rovinj is de juiste bestemming voor iedereen die verlangt naar de sentimentele sfeer van lang vervlogen tijden. Door het gebrek aan ruimte zijn huizen dicht gebouwd, straten smal en pleinen klein, nog onaangetast door moderne stedenbouw.

Als u op zoek bent naar activiteit, opmerkelijke ervaringen en een rijk cultureel erfgoed, dan is Poreč met zijn 100 jaar ervaring in gastvrijheid en het hoogste toeristische aanbod de plek voor u. Zorg ervoor dat u de talrijke feesten in de toeristische dorpen en het stadscentrum niet mist. Niets dan plezier van zonsondergang tot zonsopgang!