Haute Savoie en Jura

Haute Savoie en Jura

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

Als je van lekker eten, de natuur en buiten de gebaande paden houdt, is het tijd om de Jura-streek Bourgogne-Franche-Comté te ontdekken. Als je een reiziger bent die graag prachtige gebieden verkent die andere toeristen over het hoofd zien, is Jura Frankrijk is een uitstekende keuze. Natuur- en buitenenthousiastelingen komen massaal naar de Jura om te genieten van de prachtige bossen, het prachtige Jura-gebergte en de glooiende heuvels. Het landschap is zowel bergachtig als pastoraal, en er is een overvloed aan dieren in het wild, waardoor kamperen in Jura Frankrijk een favoriete activiteit is voor bezoekers.

In de winter veranderen de skigebieden van de Jura in adembenemende winterwonderlanden. Bovendien is de regio bezaaid met pittoreske middeleeuwse steden, prachtige kerken, ontspannende spa's en een hele reeks culturele schatten. Het wijngebied van de Jura heeft ook veel te bieden aan oenofielen die de lokale wijnen willen ontdekken.

Besançon, gelegen aan de rivier de Doubs, is vooral bekend om zijn prachtige Citadel, die op de UNESCO-lijst staat. Het fort torent hoog boven dit charmante middeleeuwse stadje uit. U kunt genieten van het uitzicht vanaf de wallen, die zich voor de eeuwigheid lijken uit te strekken, of ga naar het Museum van Frans Verzet en Deportatie voor een leerzame ervaring.

Savoie is een magneet voor gezondheidsbewuste, welgestelde jetsetters sinds een 18e-eeuwse thermiekgolf in nog steeds chique steden als Aix-les-Bains en Évian-les-Bains. Tegenwoordig is wintersport de bestaansreden van de Savoie. Sneeuwkoppen reizen heinde en verre voor resorts die tot de grootste en meest sneeuwzekere van Europa behoren. De crème de la crème zijn Les Trois Vallées, Chamonix en Val d'Isère, die schitteren met eersteklas accommodatie en restaurants. Iets gemakkelijker voor de portemonnee en nog steeds toegang tot wonderbaarlijke sneeuw zijn Les Portes du Soleil en St-Gervais. Kom zomer, mountainbikers en wandelaars wagen zich aan de ruige, met grotten bezaaide regionale parken van Chartreuse, Vanoise en Bauges.

Bijna net zo aangenaam is de traditionele keuken van Savoie, een boerenmenu van gesmolten kaas, saucisson sec (gedroogde worst) en kruidenlikeuren - snel verbrand door bergavonturen (hopen we).