Dordogne

Dordogne

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

De Dordogne is een prachtige regio in zuid-west Frankrijk. Je kunt er van alles zien en doen. Zo zijn er middeleeuwse stadjes zoals Rocamadour, Sarlat en Brantôme en vind je er de indrukwekkende kastelen van Castelnaud en Beyrac. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de vele grotten, waar je nog muurschilderingen uit de prehistorie kunt bewonderen. Ook de natuur is er prachtig. De rivier de Dordogne loopt er dwars doorheen en je kunt er perfect wandelen, fietsen of kanoën. Bekijk ook ons artikel over de mooiste rivieren van Frankrijk om meer te weten te komen over de Dordogne. Kortom, er is ontzettend veel te doen op een vakantie naar de Dordogne.
De naam Dordogne slaat niet alleen op het departement, maar ook op de rivier die door dit gedeelte van Frankrijk stroomt. Die rivier is in de zomermaanden een verademing: het biedt zoveel mogelijkheden voor verkoeling op warme dagen. Wie hier vakantie viert móet dan ook een kano huren en een dagje peddelen op de Dordogne. Er zijn zoveel leuke strandjes en plekken waar je kunt aanmeren. Het uitzicht onderweg is simpelweg fenomenaal - je komt langs de mooiste dorpjes en kastelen van de Dordogne - en er is weinig leukers dan een dagje kanoën in een van de mooiste streken van Frankrijk.

Hoewel de meeste ‘Francofielen’ denken de Dordogne aardig te kennen, vallen sommige bekende plekken officieel gezien net buiten het departement. De rotswoningen van Rocamadour, de gezellige stad Brive-la-Gaillarde en het stadje Cahors liggen in andere departementen rondom, maar tegelijkertijd zijn het absolute aanraders voor een dagje weg. Er is ook zoveel moois dat wél binnen de officiële grenzen valt. Eén van de dingen waar de regio Dordogne om bekend staat zijn de grotten. Je vind hier namelijk een aantal prachtige grotten met prehistorische rotstekeningen. De bekendste zijn de grotten van Lascaux, Grotte de Rouffignac en Grotte du Grand Roc. Maar ook kastelen zijn er volop te vinden, die vaak gebouwd zijn in de middeleeuwen. De een nog mooier dan de ander. Chateau de Castelnaud spant de kroon. De uitspraak “als een god in Frankrijk” moet wel zijn uitgevonden door iemand uit de Dordogne. Het moge duidelijk zijn dat je je hier geen seconde gaat vervelen: het is dé perfecte vakantieregio. Ik heb er m'n hart aan verloren en jij misschien ook wel, als je het een kans geeft...