Die Romantische Strasse

Die Romantische Strasse

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/5

Waar natuur en cultuur samenkomen gaat het hart van reizigers sneller kloppen. Het gaat over de zo’n 400 km lange Romantische Straße – de romantische route tussen Würzburg en Füssen. En die doet zijn naam alle eer aan: Het is niet alleen de oudste maar ook de bekendste vakantieroute van Duitsland. Op de Romantische Straße – de romantische route verwonderen gasten zich regelmatig op een van de mooiste en historisch belangrijke plekken van het land.

Hoogtepunten zijn er aan de Romantische Straße – de romantische route genoeg, of u nu enkele dagen of meerdere weken de tijd neemt om de route te verkennen. U kunt de Romantische Straße met eigen auto, per bus, fiets of te voet verkennen.

Begin uw reis op de Romantische Straße – de romantische route met een bezoek aan Würzburg. Hier treft u de Würzburger Residentie, een van de belangrijkste gebouwen van Europa, dat UNESCO-werelderfgoed is.

Door het schilderachtige Taubertal gaat u naar Rothenburg ob der Tauber, een van de hoogtepunten op de Romantische Straße – de romantische route. Oorspronkelijk en intact presenteert de kleine stad zich met vakwerkhuizen en krachtige middeleeuwse stadspoorten in een ongerept landschap. Ook het kleine Dinkelsbühl heeft een bijna volledig bewaard gebleven middeleeuwse oude binnenstad.

Via Markt Wallerstein met het vorstelijke slot gaat u verder naar Nördlingen. Dat deze stad precies rond is, is geen toeval: Het werd gebouwd in een oude meteorietkrater. Loop te voet rond de stad over de enige geheel bewaard gebleven stadsmuur van Duitsland.

Met tussenstops in Harburg en Donauwörth bereikt u Augsburg. Hier moet u een dag voor inplannen, want in de oudste stad van Duitsland is veel te zien: bijvoorbeeld de Fuggerei, de raadhuis van Augsburg, het Schäzlerpalais, de Mariendom en de Perlachturm.

Het is een aaneenschakeling van schilderachtige dorpjes. Friedberg in het Wittelsbacher Land, Landsberg aan de Lech, Schongau, Peiting en Steingaden nodigen met de vreedzame straten uit om te ontspannen en te genieten van regionale lekkernijen. Al snel volgt echter het volgende hoogtepunt: De sprookjeskastelen Hohenschwangau en Slot Neuschwanstein, waar geworden dromen van de Beierse koningen, ontlokken een diepe zucht van verwondering bij veel gasten uit de hele wereld.

Füssen is het eindpunt van de Romantische Straße en ook daar treft u een reeks interessante bezienswaardigheden. Slenter bijvoorbeeld door de oude binnenstad, bezoek het Hohe Schloss en het Benedictijnenklooster St. Mang of volg de Lech een stuk verder door de wilde kloof.

Neem ook naast de hoogtepunten tijd voor de Romantische Straße – de romantische route. U komt door oeroude cultuurlandschappen, geheime bossen en de wilde rivierdalen van de Tauber, Sulzach, Wörnitz en Lech – hier treffen de natuurliefhebbers pure romantiek.