Denemarken, strand of cultuur

Denemarken, strand of cultuur

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/5

Wie voor het eerst in Denemarken komt, zal zich verbazen over de rust en ruimte in dit kleine land. Het landschap golft van horizon tot horizon en daarin liggen de dorpen met ieder een eigen, wit kerkje. De Denen zijn vriendelijke, wat afstandelijke mensen die de toerist zijn rust gunnen.

Met een kustlijn van 7300 kilometer is de zee in Denemarken nooit ver weg. Het land van Lego, Vikingen en middeleeuwse steden is slechts acht rij-uren verwijderd vanaf Utrecht. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Denemarken!

De rust, de ruimte. Een golvend landschap en frisse zeelucht. De vriendelijke Denen behoren tot de gelukkigste mensen op aarde. Zelf kunnen ze hun eigen ‘hygge’ ook niet goed definiëren. De fijne sfeer, een warme gloed van de ondergaande zon, het urenlange tafelen. Je komt er tijdens een reis door Denemarken vast achter. Hoewel de natuur niet zo overweldigend is als in de Scandinavische buurlanden, is de schoonheid meer dan terug te zien in de uitgestrekte zandstranden, sprookjesachtige kastelen en oude steden.

Voor kinderen is Sønderjylland/Zuid-Jutland één groot wonderland met spannende, enerverende én educatieve ervaringen. Lekker racen op het strand in een 'blokart' of spannende proefjes doen in het Universe-museum.

We hebben dit samengevat in een bijna 2000 km tellende route.