De mooie franse kastelen van de Loire

De mooie franse kastelen van de Loire

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

Het is onmogelijk om het over de Loirestreek te hebben zonder daarbij aan zijn prachtige kastelen te denken.

Ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, de een weerklinkt in de ander : aan de oevers van de Loire en z'n zijrivieren, in de bossen van het Loiregebied, in het hartje van de karakteristieke steden of in de buurt van de authentieke dorpjes.... het zijn allemaal symbolen van de Franse Renaissance, 22 van hen worden gerekend bij de "Grands Sites du Val de Loire" (Pronkstukken van de Loirestreek). We denken hierbij aan aan de kastelen van Chenonceau, Chambord, Amboise, Nantes en de Abdij van Fontevraud ! Maar er zijn er nog veel meer te bezoeken.

Sommige, nog bewoonde kastelen laten u dromen over het leven zoals het hier vroeger was, andere verwelkomen u zelfs voor een of meerdere nachten: dat is het concept van "Bienvenue au Château" (Welkom op het Kasteel) en de châteaux-hôtels. Er zijn, ook vandaag de dag, nog veel bewoonde Loirekastelen, deze staan u toe zich een beeld te vormen van hoe het zou zijn om in een kasteel te leven. Er zijn er zelfs die hotel zijn of chambres d'hôtes (bed & breakfast) bieden. Een benaming die vertaald kan worden als een uitnodiging aan u, van de kasteelheer en vrouwe zelf, om deel te nemen aan hun dagelijks leven. U kunt hier slapen in enorme, met antiek ingerichte vertrekken en wandelen door parken waarvan sommige door André le Nôtre, hovenier van Versailles, zijn ontworpen.

De steden van de Loirestreek, rijk aan geschiedenis, hebben u enorm veel te bieden! Orléans, Blois, Amboise, Tours, Angers, Saumur, Nantes en Saint-Nazaire getuigen allen van de schoonheid van hun vallei. Met kastelen en bruggen die de Loire trotseren. Maar hoewel de belangrijkste steden van het Loiregebied trots zijn op hun verleden, leven ze absoluut in het heden. Laat u verleiden door de karakteristieke levenskunst die het culturele en gastronomische erfgoed zo geweldig combineert. De schilderachtige dorpjes van de Loirevallei zijn ook onmisbaar, middenin het betoverende Loire landschap. Een aantal van deze parels van de Loirevallei mogen zich « Plus beaux villages de France » (Mooiste dorpjes van Frankrijk), of « Petites Cités de caractère » (Karakteristieke Stadjes) noemen. Dit alles kunt u ontdekken tijdens een lang weekend, een langere vakantie, of tijdens een feestelijk evenement!