De griekse Peloponesos

De griekse Peloponesos

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

De Peloponnesos is het meest zuidelijke deel van het Griekse vasteland. In feite is het een schiereiland dat via de smalle landengte van Korinthe met het Griekse vasteland is verbonden. In de 19e eeuw is in deze landengte het kanaal van Korinthe aangelegd. Hierdoor is de Peloponnesos helemaal door water omgeven. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat de Peloponnesos nu een groot eiland is. Het is ongelofelijk hoeveel belangrijke bezienswaardigheden er zijn op de Peloponnesos.

Als u uw reis in de Peloponnesos begint vanuit Athene, zal het Korinthe-kanaal uw eerste halte zijn. Sinds 1893 scheidt het Midden-Griekenland zich af van de Peloponnesos, dus je zult het moeten oversteken om het schiereiland te bereiken.Voordat het werd gebouwd, moest je een omweg van 400 km maken als je met de boot van de Ionische Zee naar de Egeïsche Zee en de Saronische Golf wilde gaan!

Mycene ligt in de vlakte van Argolid, aan de weg tussen het kanaal van Korinthe en Nafplio.
Dit UNESCO-werelderfgoed is vooral bekend als het voormalige huis van koning Agamemnon. Deze Trojaanse oorlogsheld werd hier vermoord.

Nafplio is een prachtige kuststad die u niet mag missen tijdens uw reis in de Peloponnesos.
Het was de voormalige hoofdstad van Griekenland voordat Athene een grote stad werd. U zult genieten van de pittoreske steegjes met elegante huizen en vele winkels en cafés.

Epidaurus is een andere plaats die u moet bezoeken tijdens uw reis in de Peloponnesos.
Deze Unesco Werelderfgoedlocatie ligt ongeveer 30 km ten oosten van Nafplio.
In de oudheid kwamen mensen uit heel Griekenland naar Epidaurus. Daar vonden ze de hoofdtempel gewijd aan de god van de geneeskunde, Asclepius. De plaats stond bekend om zijn buitengewone genezingsgevallen.

Monemvasia is een van de beste plaatsen in de Peloponnesos.
Dit dorp ligt op een eiland aan de oostkust van Laconië, in het zuiden van de Peloponnesos. Het is alleen met het vasteland verbonden door een dijk.

Als u de Peloponnesos bezoekt, kunt u ook het eiland Elafonisos bezoeken. Het is prachtig!
Dit paradijselijke eiland, gelegen ten zuiden van de Peloponnesos, is een echt ansichtkaartlandschap.

Mystras is een van de beste toeristische attracties in de Peloponnesos. Het ligt op slechts 10 minuten met de auto van de stad Sparta, op de hellingen van de Taygetus berg.
Deze oude vestingstad was ooit de culturele hoofdstad van het Byzantijnse Rijk.

De archeologische site van Olympia is een van de attracties die u zeker moet bezoeken tijdens uw reis naar de Peloponnesos.
Net als Mycene, Epidaurus en Mystras staat Olympia op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Als u iets ongewoons in de Peloponnesos wilt beleven, moet u de Vouraikos-kloof bezoeken.

U hebt de meest toeristische archeologische sites van de Peloponnesos bezocht en wilt iets anders doen? Dan moet je naar het Mani schiereiland gaan!
De Mani regio is vrij wild, droog en nog steeds gespaard van massatoerisme.

Als u een wandelliefhebber bent, kunt u de wandelroute Menalon nemen. Deze wandeling is een van de beroemdste van de Peloponnesos.

Bezoek in Delphi de oude site waar Pythia (ook wel het Orakel van Delphi genoemd) de richtlijnen van Appolo, van de goden op de mens, heeft overgebracht. Deze afgelegen plek op de Parnassusberg biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en het dal. Het is echt een zeer fotogenieke plek!

Omdat de kans groot is dat u Athene wil zien, kunt u voor of na uw reis naar de Peloponnesos een bezoek brengen aan de Griekse hoofdstad.
De attracties die je zeker moet zien in Athene zijn :

De Akropolis en het Parthenon
Het Akropolismuseum
De Oude Agora
Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene
De Romeinse Agora
De Nationale Tuin