de Ardèche

de Ardèche

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/3

Aan activiteiten in de Ardèche is geen gebrek, want er is ontzettend veel te doen. Het gebied leent zich bij uitstek voor fietsen, wandelen, golfen, vissen en zwemmen. Daarnaast kun je er karten, paardrijden, canyonen, bergbeklimmen, raften en kajakken en kanoën op meerdere locaties.

De Ardèche is een gebied waar zowel natuurliefhebbers als sportievelingen zich uit kunnen leven. Ook kinderen en hun ouders hebben er gegarandeerd een onvergetelijke vakantie.

De Ardèche heeft heel veel bezienswaardigheden. Je kunt er verschillende grotten, kerkjes en kapelletjes, middeleeuwse kastelen en wijnkelders bezoeken. In het plaatsje Vals-les-Bains kun je heerlijk genieten en ontspannen in het spacentrum, net als in kuuroorden in andere plaatsen. In de omgeving van de Ardèche zijn ook oude Romeinse steden als Orange, Avignon en Nîmes een bezoek waard.

De Ardèche is schitterend en heeft enorm veel te bieden. Zo vind je er kleine meertjes, rotsachtige en kiezelstrandjes, gezellige en middeleeuwse dorpjes zoals Vallon-Pont-d’Arc. Verder is de streek bezaaid met heerlijke terrasjes, grotten, bossen en riviertjes.

De beroemde lange kalksteenkloof de Gorges de l’Ardèche is diep en indrukwekkend. In en rondom de tientallen kilometers lange kloof is heel veel te doen. Je kunt er genieten van de prachtige en ruige natuur, zoals de natuurlijke boogbrug de Pont d’Arc. De ruige natuur is ook praktisch benut. Zo vind je bij het dorpje Montbrun rotswoningen. Deze rotswoningen zijn in de 15e en 16e eeuw door holbewoners gemaakt.