Costa Daurada

Costa Daurada

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2

Een vakantie aan de Costa Dorada staat voor veel mensen synoniem aan zon, zee en ... Maar ten onrechte, deze gouden kust heeft veel meer te bieden.
Deze kust begint dus onder de provincie Barcelona, vanaf Cunit en Calafell, via de stad Tarragona tot aan de delta van de rivier Ebro.

Costa Dorada betekent Gouden kust, en dat refereert aan de mooie zandstranden. Deze trekken veel toeristen, vooral naar grote badplaatsen als Salou en Cambrils. Maar er zijn zeker ook mooie rustige plekjes te vinden.
Een aanrader is ook de gezellige kleine badplaats Altafulla met gezellige boulevard. Wandel hiervandaan naar het zuiden om bij het kasteel van Tamarit uit te komen. Hier maak je een mooie wandeling langs de rotsen en door het bos om bij het strandje van La Mora uit te komen.

Wandelaars kunnen vervolgens de Cami de Ronda verder vervolgen door bossen en langs strandjes tot aan de stad Tarragona. Ook deze stad heeft een Ramblas, zoals Barcelona, en deze is misschien nog wel mooier. Rustiger in ieder geval, en met mooie gebouwen, fonteinen en leuke restaurantjes.

In de Romeinse tijd was dit de grootste stad van Hispania. Er zijn veel overblijfselen uit die tijd. Je kan een hele dag zoet zijn om die allemaal te bekijken in het stadsdeel Part Alte. Weinig tijd? bezoek dan in ieder geval het Amfitheater met uitzicht over zee.

Neem ook de tijd voor de grote kathedraal in de stad, en de gezellige wijk er omheen. En dan is er ook nog de gezellige haven, met diverse bars en restaurants. Kortom, je raakt op Tarragona niet uitgekeken.

Natuurliefhebbers komen ook aan hun trekken. In het Zuiden bevindt zich namelijk de Delta van de Ebro rivier.

De Ebro Delta is het op één na grootste wetland van Spanje. Het beschermde natuurgebied is een vlak gebied met rijstvelden, moerassen, zoutvelden, vogelrijke lagunes en uitgestrekte zandstranden. Plus authentieke dorpjes als Poble Nou del Delta en L'Ampolla.

Niet voor niets is dit prachtige natuurgebied in 1983 uitgeroepen tot Nationaal Park. Het is een klein paradijs voor vogelaars en andere natuurliefhebbers.

Je kunt het gebied prachtig per fiets, boot of kajak verkennen. Je kunt er naar de uitgestrekte zandstranden zoals het strand van Punta del Fangar.

En wil je de Ebro Delta op een bijzondere manier leren kennen? Kom dan naar het zogenaamde Festa de la Sega. Dit is het rijstoogstfeest, dat ieder jaar in oktober gehouden wordt.