Costa Brava

Costa Brava

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/4

De Costa Brava staat natuurlijk bekend om het heerlijke weer en de prachtige stranden, maar dat is zeker niet alles wat deze regio te bieden heeft. De Costa Brava wordt namelijk gekenmerkt door prachtige wilde en dramatische landschappen, rotsachtige baaien, een adembenemende kust, inspirerende musea, heerlijk eten, bruisende steden en pittoreske dorpjes. Er valt zoveel te doen en te beleven in deze regio.

Kortom zijn er dus meer dan genoeg redenen waarom je deze zomer echt naar de Costa Brava moet gaan. Maar ook in de lente, herfst of winter, mede dankzij het fijne klimaat, is het gedurende elk seizoen een feest om aan de Costa Brava te vertoeven.
De kustlijn van de Costa Brava blijft verbazen: prachtige stranden, rotsachtige baaien en mooie golven. Costa Brava betekent in het Catalaans “ruige, wilde kust”. En zo heet dit gebied natuurlijk niet voor niets. Met een adembenemende kustlijn van maar liefst 160 kilometer, raak je maar niet uitgekeken. Het is een heerlijk gebied om met de auto langs de kust te rijden en zo nu en dan te stoppen op een van de vele mooie stranden.
We gaven het hierboven ook al aan, de kustlijn van de Costa Brava is prachtig en het zit vol met mooie stranden. En het zijn niet zomaar mooie stranden, sommige stranden zijn echt adembenemend. Je vindt hier namelijk allerlei soorten stranden, van stadsstranden tot onontdekte maagdelijke baaien. De keuze is reuze en er is voor ieder wel wat wils te vinden!
En alsof een adembenemende kustlijn en prachtige stranden nog niet genoeg zijn, kun je in de Costa Brava ook nog eens genieten van de bergen. Deze bergen zijn de uitlopers van de Pyreneeën. Het zijn heerlijke gebergten om door te wandelen of misschien zelfs te fietsen.
Laten we eerlijk zijn, heerlijk eten en drinken gaat natuurlijk echt hand in hand met een goede vakantie. En laat dat nou even helemaal in orde zijn in de Costa Brava. De echte foodies kunnen helemaal los gaan op de grote verscheidenheid aan lekker eten en drinken. Dankzij de ligging aan de kust, zijn visgerechten de meest voorkomende optie in de regio. Vis, garnalen en kreeft staan op bijna elk menu, in elke stad en dorp.
Houd je niet echt van vis? Geen probleem, de Costa Brava heeft qua eten nog veel meer te bieden. Er is voor ieder wel wat wils te vinden. Wat je echt zeker moet proberen is Pan Catalan (brood met tomaat en olijfolie), verse zeevruchten, paté, gefrituurde calamares, risotto en een crema catalana als toetje.
Veel vakantiegangers gaan naar de Costa Brava voor de fijne stranden, mooie uitzichten en de mogelijkheid om echt even helemaal tot rust te komen. Maar ook voor de liefhebbers van geschiedenis is deze regio the place to be, zo kent de Costa Brava een interessante geschiedenis die terug te zien is in de prachtige middeleeuwse dorpjes.
Deze regio zit namelijk vol met charmante, historische dorpjes waarbij de straten en de gebouwen al heel veel vertellen over de geschiedenis. Een voorbeeld hiervan is het stadje Peratallada, dat landinwaarts ligt.
Wist je dat de Costa Brava ook de ideale plek is voor wijngaarden? De warme zomers, milde winters en de zanderige, zure en bergachtige grond zorgen voor een perfecte combinatie voor het maken van wijnen. De druiven die in deze wijngaarden groeien zijn van hogere kwaliteit wat natuurlijk ook voor betere wijnen zorgt. Er zijn dan ook veel wijnhuizen die jij in deze regio kunt bezoeken!
Maak de DO Emporda wijn route en ontdek wijnhuizen zoals Celler Martin Faixo, La Vinyeta en Masia Serra.
Ben je een Dali fan? Nou dan kun je gerust je hart ophalen in de Costa Brava. Deze regio kent maar liefst twee musea van deze kunstenaar, het Dalí Theater-Museum in Figueres kent een uitgebreide collectie van Dali’s surrealistische beeldhouwwerken en schilderijen. Het museum bereik je vanaf Girona al in 30 minuten met de trein, en vanaf het station in Figueres kun je naar het museum lopen. In Cadaques vind je Dali’s huis, het is een kleiner museum maar dat maakt een bezoek zeker niet minder waard. Het is een bijzondere ervaring waarbij je zowel Dali’s huis als tuin kunt ontdekken.