Champagne

Champagne

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/10

De Champagnestreek staat bekend om zijn (verrassing): Champagne.

Het is de enige streek op de wereld waar de drank ook daadwerkelijk zo genoemd mag worden. De regio telt zo’n 320 Champagnehuizen. Dit varieert van grote bekende namen als: Moët & Chandon, Pommery en Veuve Clicquot tot kleine bedrijfjes die per jaar zo’n 3000 flessen produceren. Overal kun je terecht voor degustaties of rondleidingen.

Met de uitgestrekte wijnvelden, zachtglooiende heuvels, uitzichten over groene valleien en het milde klimaat is de streek een paradijs voor liefhebbers van de natuur. Klim tot de top van een heuvel en rust uit bij een van de meren die de streek telt.

Welke benaming de Gouden Driehoek , tussen Reims, Châlons-sur-Champagne en Épernay, ook krijgt, de prachtige uitzichten zullen je niet ontgaan. Enkele leuke kleine plaatsjes zoals Hautvillers, waar Dom Pérignon vandaan komt, tot belangrijke historische plaatsen in de Ardennen zoals Verdun, en Brienne - Napoleon , de thuis van de gelijknamige keizer namen we in de route op.

Inspiratie genoeg om een trip van een weekend tot 10 dagen uit te breiden bijvoorbeeld. 71 plaatsen beschrijven we voor je.

Veel plezier, genot en denk eraan : geen alcohol als je rijdt !