Catalonië - Strijdveld tussen Spanje en Frankrijk

Catalonië - Strijdveld tussen Spanje en Frankrijk

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/7

Liefhebbers van geschiedenis en oude stenen zal niets ontbreken!

Het stormachtige verleden van de regio, het toneel van meer dan één historische veldslag, heeft door de eeuwen heen steden en dorpen gevormd. Veel gemeenten hebben monumenten die meer dan 10 eeuwen oud zijn! Vestingen, kastelen, thermale baden, kathedralen...

De geschiedenis van de Katharen, de verschillende koningen, zelfs Napoleon (!) hielpen mee de Catalaanse architectuur vorm te geven.

Verscheurd tussen verschillende naties, heeft Catalonië zich altijd moeten voorbereiden en zichzelf beschermen tegen de komst van de volgende indringers. Ook zijn in veel steden bolwerken en muren bewaard gebleven. Deze overblijfselen zijn bedoeld om de herinnering aan dit Catalaanse volk intact te houden.

Hoewel de oude stenen weerstand bieden, betekent dit niet dat de Catalaanse architectuur niet excentriek kan zijn! Dali, Picasso en Rafael Maso hebben hun stempel gedrukt op dit klassieke decor. Wees getuige van het Dali-museum en de kleurrijke huizen van Girona (Casa Maso).

In elke stad en elk dorp staan ​​torenspitsen, getuigen van de plaatselijke ijver. Ook hier hebben deze talrijke kerken, voor het grootste deel, meerdere eeuwen geschiedenis voor u om te ontdekken. Er worden vaak prachtige kunstwerken bewaard, tekenen van de christelijke toewijding die de afgelopen eeuwen zijn geërfd.

Aan alle liefhebbers van oude stenen, neem de tijd om deze overvloed aan architectonisch bewijs te ontdekken. Je kunt er alleen maar blij mee zijn!

Gastronomisch is dit een keuken die producten van het land en de zee combineert. Groenten en fruit nemen een belangrijke plaats in, maar gulzigheid mag niet worden overtroffen. De tùron, de xicolatada, de churros en vele andere zoetigheden maken de regio beroemd. Wanneer het kerstseizoen aanbreekt, is het een lawine van lekkernijen. Lokaal gedroogd fruit zoals amandelen hebben hier een goede plaats, waardoor ze deel uitmaken van veel gastronomische recepten.

Het andere aspect van de Catalaanse cultuur is feesten! Het hele jaar door zijn belangrijke data het excuus om de straat op te gaan en te dansen.

Traditionele feesten, festivals en religieuze festivals delen de kalender! Of het nu is om de Sardana te dansen, om je te verkleden voor carnaval of voor een andere feestelijke gelegenheid, Catalanen gaan graag de straat op om te feesten. Sant Jordi, Saint Eloi, Cabalgata de los Reyes Magos zijn slechts enkele van deze festivals. Aarzel niet om deel te nemen aan deze vieringen om deze feestelijke geest te delen en te genieten. Wie weet ben je getuige van het schouwspel van de bouw van een castell, Catalaanse bijzonderheid bij uitstek!